Det hele begyndte i 1912

                  

I 1912 var Viby en lille stationsby som mange andre med marker og åbent land ind til Århus. En række driftige lokalfolk så mulighederne i elektricitet og tog initiativ til at etablere Viby El-værk på andelsbasis. På blot et halvt år var værket oppe at stå med generator og ledninger ud til de daværende 118 andelshavere.
Installationsarbejdet i bygningen blev udført af værkets egne elektrikere, og lige siden har Viby El-værk haft en stor selvstændig installationsafdeling, der løser service- og installationsopgaver for private husstande, boligforeninger og virksomheder.

Butik fuldender billedet
Elektriske vaskemaskiner, køleskabe og komfurer begyndte for alvor at holde deres indtog i 1950’erne. Også den udvikling var Viby El-værk straks med på. Det begyndte med en beskeden udstilling af det nyeste nye inden for hvidevarer og belysning, og er i dag vokset til en flot nyindrettet butik med fokus på kvalitetsprodukter, design og et højt serviceniveau.

Forsat forbrugerejet
Viby El-værk er stadig et forbrugerejet andelsselskab. Antal andelshavere i dag: ca. 3.600.
Viby El-værk beskæftiger i øjeblikket ca. 65 medarbejdere.
 
Til glæde for 12.000 og lidt til
I 2000 blev hele elforsyningsdelen overført til datterselskabet Viby Net A/S, der ejes 100% af Viby El-værk. Viby Net forsyner 12.000 installationer med energi gennem et moderne, døgnovervåget og sikkert elnet. Forsyningsområdet rækker f.eks. fra Kongsvang til Hasselager. På kortet kan du tydeligt se, hvor vi har forsyningspligten.

         Butikken